Slottien ABC: Mitä tarkoittaa varianssi?

Slottien ABC: Mitä tarkoittaa varianssi?

Slottien pelaaminen netissä vetoaa moniin pelaajiin eri syistä. Pelaaja voi suosia tiettyä yksittäistä slottia esimerkiksi sen ulkoasun perusteella, mutta hyvin usein päätökseen vaikuttaa myös yhden pyöräytyksen hinta. Yksi tärkeä kaikkiin slotteihin liittyvä piirre tulee kuitenkin aivan liian usein sivuutettua – nimittäin pelin varianssi. Varianssi vaikuttaa siihen, minkä suuruisia voittoja voit odottaa saavasi, kun symbolit asettuvat kohdalleen pelin voittolinjoilla.

Slotit voidaan jakaa niiden varianssin perusteella kolmeen eri ryhmään:

  • Matalan varianssin pelit
  • Keskitason varianssin pelit
  • Korkean varianssin pelit

 

Kerromme tässä artikkelissa, miten nämä eri varianssin pelit eroavat toisistaan. Lisäksi selitämme, miten varianssi vaikuttaa pelaajan voittomahdollisuuksiin tietyssä pelissä ja millainen merkitys sillä on pelin riskien kannalta. Riippuen oman lompakkosi paksuudesta sekä siitä, miten paljon olet valmis riskeeraamaan, saatat huomata tietyn asteen varianssin pelien sopivan sinulle muita paremmin. Jatka lukemista, niin saat tietää kaiken varianssista sekä sen vaikutuksesta pelikokemukseen uhkapelien parissa.

Matalan varianssin slotit

Nämä pelit ovat ihanteellisin vaihtoehto henkilöille, jotka haluavat pelata tiettyä slottia pitkään eivätkä piittaa erityisesti valtavan suurien jackpottien jahtaamisesta. Matalan varianssin peleissä riskit ovat pieniä, mikä ilmenee suoraan myös voittojen suuruudessa. Näissä peleissä voittosummat ovat tyypillisesti pieniä, eikä pelaamiseen tarvitse käyttää paljon rahaa, sillä yhden pyöräytyksen hinta on suhteellisen alhainen. Vaikka voittosummat ovat kohtuullisen pieniä, tyypillisesti pelaaja myös voittaa pyöräytyksillään useammin. Näissä peleissä on yleensä myös enemmän ilmaiskierroksia ja muita bonustoimintoja, jotka auttavat pelaajia ansaitsemaan enemmän rahaa – vaikka kokonaisvoitot jäisivätkin tasoltaan suhteellisen pieniksi.

Keskitason varianssin slotit

Tämän tyyppisissä sloteissa riskit ovat keskitasoa, mutta potentiaaliset voitot ovat vastaavasti jo huomattavasti suurempia matalan varianssin slotteihin verrattuna. Keskitason varianssin slotit tarjoavat pelaajalla mahdollisuuden voittaa vaihtelevasti sekä isompia että pienempiä rahasummia. Peleihin sisältyy kuitenkin suurempi riski, sillä yleensä niissä on jaossa vähemmän pieniä voittoja matalan varianssin slotteihin verrattuna.

Korkean varianssin slotit

Isot riskit merkitsevät myös potentiaalisesti erittäin suuria palkintoja, ja juuri tähän periaatteeseen perustuvat korkean varianssin slotit. Yhden pyöräytyksen hinta on suurempi, todennäköisyydet voittaa puolestaan pienemmät. Voiton osuessa omalle kohdalle se on kuitenkin huomattavasti suurempi, kuin mitä matalan ja keskitason varianssin slotit tarjoavat.

Korkean varianssin slotit eivät sovi pelaajille, joilla on tiukka ja pienehkö pelibudjetti. Slotin pyöräyttely voi käydä äkkiä hyvin kalliiksi, mikäli pelaaja on päättänyt ryhtyä jahtaamaan tosissaan muhkeaa jättipottia. Jos haluat voittaa isosti joutumatta riskeeraamaan paljon omia rahojasi, voi olla järkevämpää pysytellä keskitason varianssin sloteissa jättipottipelien sijaan.

Oikean slotin valitsemiselle ei ole mitään yhtä yleispätevää sääntöä. Siihen vaikuttaa pelibudjetin lisäksi myös pelaajan henkilökohtaiset mieltymykset. Riippumatta siitä, minkä varianssin pelin päädyt lopulta valitsemaan, on tärkeää että tiedät aina tarkkaan mihin olet ryhtymässä ennen päätöksen tekemistä. Näin fiksut pelaajat onnistuvat tienaamaan isosti slotteja pelaamalla!